Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری فارس سی‌سخت؛ عباس شیرزادی؛ بیش از یک سال از زلزله ۲۹ بهمن ۹۹ سی‌سخت می‌گذرد ولی هنوز شهرسی سخت رنگ و روی شهری زلزله‌زده دارد.

در آن زلزله خانه‌های بسیاری دچار آسیب شد به گونه ای که 1700 خانه و تعدادی مغازه و برخی بانکها، مدارس و ادارات از 10 تا 100 درصد تخریب شد و مردم را آواره کوچه و خیابان کرد و  مجبور شدند در سرمای سوزان دنا به کانکس و چادر پناه ببرند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



در  روز اول زلزله از زبان مسئولان در برخی رسانه‌ها میزان خسارات را جزئی اعلام کردند ولی با ورود میدانی خبرنگاران به شهر سی‌سخت عمق خرابی مشخص شد.

مردم نوع دوست ایران مثل همیشه این بار هم نگذاشتند هم وطنانشان در شهرستان دنا تنها بمانند و از همه جای ایران به یاری زلزله زدگان دنا شتافتند.

خیرین پای کار آمدند و هر آن چه که در توان داشتند از مردم زلزله زده دریغ نکردند، سپاه پاسداران به همراه بسیج و گروه‌های جهادی از همان شب اول با تمام قوا و امکانات پای کار آمد و از توزیع بسته مواد غذایی و چادر گرفته تا آوار برداری و تخلیه اسباب و وسایل زندگی زلزله زدگان را با جان و دل انجام دادند.

 در یک اقدام جهادی و اثر گذار با ورود سردار سلامی بیش از ۳۰۰ عدد کانکس بزرگ در اختیار زلزله زدگان گذاشته شد تا از سوز سرمای زمستان در امان باشند که هنوز هم بعد از گذشت بیش از  یک سال از زلزله کانکس‌های سپاه سرپناه بسیاری از مردم شهر سی سخت است.

هلال احمر هم از شب اول زلزله با توزیع چادر، هیتر، پتو و مواد غذایی به کمک زلزله زدگان شتافت و با جان و دل در خدمت زلزله زدگان بودند، ستاد بحران تشکیل جلسه داد و استاندار کهگیلویه و بویراحمد تمامی دستگاه های خدمات رسان را بسیج کرد و وارد شهر سی سخت شدند، فرماندار دنا فرماندهی میدان را در شهر سی سخت برعهده گرفت و از همان روز اول زلزله  شروع به امداد رسانی، آوار برداری و کمک رسانی به زلزله زدگان کردند.

اعضای هیأت دولت یکی پس از دیگری وارد شهر سی سخت شدند و لحظه تحویل سال ۱۴۰۰را در کنار مردم زلزله زده  سی سخت جشن گرفتند و از نزدیک تمامی مشکلات مردم را دیدند و عمق بحران را مشاهده کردند و در آخر حرف مشترک مسئولین کشوری و اعضای هیأت دولت این بود که نیمه دوم تیرماه جشن پایان ساخت منازل زلزله زدگان است و مردم می توانند در خانه هایشان ساکن شوند که این وعده های بی‌سرانجام باعث خوشحالی دو چندان مردم زلزله زده و آواره سی‌سخت شد.

در همین حال ستاد زلزله تشکیل شد و در شهر سی سخت مستقر گردید، قرار شد به هر خانه تخریبی مبلغ ۱۸۰ میلیون تومان وام دهند که مبلغی از این وام بلا عوض بود، پرونده ها برای دریافت وام تشکیل شد زلزله زدگان یکی پس از دیگری به بانک ها معرفی شدند و با کش و قوس های فراوان بانک‌ها شروع به پرداخت تسهیلات کردند ولی این تازه اول مشکلات زلزله زدگان بود چرا که بانک ها هنوز نصفی از تسهیلات را پرداخت نکرده بودند که شروع  به کم کردن اقساط کردند که در این بین مردم آواره سی‌سخت هیچ فریاد رسی پیدا نکردند.

ولی همه مشکلات به اینجا ختم نشد و باز هم مشکلات بیشتر و سخت‌تری برای زلزله زدگان به وجود آمد و به یک باره قیمت انواع مصالح ساختمانی چندین برابر شد.

این بار هم مسئولین فقط نظاره گر بودند ولی کاش مشکلات همین بود چرا که این بار مصالح ساختمانی به طور کلی نایاب و کمیاب گردید و مردم زلزله زده مات و مبهوت ماندند و نتوانستند ساخت و سازها را انجام دهند.

کم کم فصل گرما از راه رسید و مردم تازه شروع به ساخت وساز کردند ولی متاسفانه مبلغ تسهیلات در نظر گرفته شده برای زلزله زدگان کفاف ساخت خانه هایشان را نداد چرا که با این تسهیلات فقط  می‌شد خانه‌ای ۴۰ متری ساخت.

دوباره داد مردم بلند شد تا جایی که رئیس جمهور در سفر یک روزه به استان کهگیلویه و بویراحمد با سفری یک ساعته به شهر سی سخت مبلغ ۵۰ میلیون تومان تسهیلات برای زلزله زدگان مصوب کرد و قرار شد ظرف مدت یک هفته به حساب زلزله زدگان واریز شود ولی با گذشت ۴ ماه از سفر رئیس جمهور به شهر سی‌سخت هنوز بسیاری از زلزله زدگان این ۵۰ میلیون را دریافت نکرده و بلاتکلیف مانده‌اند.

شهر سی سخت در این مدت محل برای سلفی گرفتن  مسئولانی شده بود که به بسیاری از وعده‌هایشان عمل نکردند و هر روز در رسانه های مختلف آمارهای ضد و نقیضی به مردم ارائه دادند و در جایی گفتند که بیش از ۹۰ درصد خانه‌های زلزله زدگان تکمیل شده است.

اما یک گزارش میدانی نشان می دهد آمارهای مسئولان با واقعیت خیلی تفاوت دارد به گونه ای که در برخی نقاط شهر هنوز مشکلات مثل روز اول پابرجاست و دردهای بسیاری وجود دارد به طوری که هنوز بیش از ۲۰۰ خانواده در کانکس و چادر زندگی می‌کنند و برخی دیگر هم به شهرها و روستاهای اطراف مهاجرت کرده و در آنجا مستأجر شده‌اند.

آمارهای منازل زلزله زدگان دنا از زبان مسئولین تا واقعیت

آخرین آماری که مدیرکل  بنیاد مسکن در رسانه ملی اعلام کرد حاکی از این بود که ۱۲۶۰ واحد به بهره برداری رسیده که یعنی قابل سکونت هستند.

طی تماس تلفنی خبرنگار فارس با یکی از متولیان اظهار داشت: ۱۲۶۰ واحد مسکونی در شهرستان  دنا قسط آخر خود را  دریافت کرده اند و به بهره برداری رسیده و قابل سکونت هستند که از این ۱۲۶۰واحد تعداد ۵۸۰ واحد در روستاها های دنا، ۱۰۰ واحد در  روستاهای بویراحمد و ۵۸۰ واحد دیگر در شهر سی‌سخت بوده که شرایط اسکان فراهم است و قابل سکونت هستند که بیش از ۴۰۰ واحد از این ۵۸۰ واحد در شهر سی سخت اسکان پیدا کرده اند.

طی حضور میدانی چند روزه خبرنگار فارس در شهر سی سخت مشخص شد از منازل تخریبی در شهر سی سخت تعداد ۱۱۰ خانه بلاتکلیف بوده به صورتی که خاکبرداری شده اما هیچ گونه ساخت و سازی انجام نداده بودند، تعداد ۴۴ واحد موفق شده بودند فقط در حد  فونداسیون ساخت و ساز انجام دهند، تعداد ۳۴۰ واحد سقف و ستون کار شده بود، تعداد ۱۴۰ واحد تا مرحله درب و پنجره پیشرفت داشتند، تعداد ۷۰ واحد بدون سقف رها شده بودند و فقط حدود ۷۰ الی ۸۰ واحد  اسکان پیدا کرده بودند که این آمارها همگی مستند است.

وام‌های مناطق زلزله زده باید به مدت ۲سال استمهال شود اما در سی‌سخت........

طبق قانون در مناطق زلزله زده و بحرانی ۲ سال استمهال برای دریافت کنندگان تسهیلات در نظر گرفته می‌شود که بنا به گفته زلزله زدگان شهرستان دنا تاکنون از این قانون مستثنی بوده‌اند و عده بسیار زیادی از زلزله زدگان هنوز تسهیلات را به طور کامل  دریافت نکرده بودند که پیامک واریز اقساط از سوی بانک برایشان ارسال و مجبور شدند قسط پرداخت کنند.

همچنین برخی از بانک ها مبلغی از همین تسهیلات را بابت اقساط از حساب زلزله زدگان بدون اجازه برداشت کردند و چندین بار از سوی مسئولان کشوری و استانی قول دادند که مشکل استمهال وام های مردم زلزله زده دنا برطرف می شود ولی تا به امروز چنین نبوده است.

مصوبه بانک مرکزی مبنی بر تصریح در روند استمهال وام های قبل از زلزله شهرستان دنا به استانداری و بانک های عامل و موسسات بانکی ابلاغ گردید و قرار شد ظرف مدت دو هفته این مهم پی گیری و وام های زلزله زدگان استمهال شود که متاسفانه بعد از گذشت مدت‌ها و معطل کردن وام گیرندگان تا به امروز هنوز هیچ وامی استمهال نشده و بانک های عامل استان با دهن کجی به مصوبه بانک مرکزی و نادیده گرفتن حقوق مردم شهر سی‌سخت همچنان در حال دریافت اقساط وام ها هستند.

گلایه‌مندی زلزله زدگان از مسئولان

 عده ای از مردم زلزله زده از مسئولین استانی گلایه‌مند بودند که چرا وقتی مسئولانی از مرکز وارد شهر زلزله‌زده سی سخت می‌شود آنها را به نقاطی می‌برند که منازل تکمیل شده و در آنها ساکن هستند در حالی که بسیاری هنوز نتوانسته‌اند ساخت و سازی انجام دهند و گرفتاری‌هایی دارند که تا به امروز نتوانسته خانه‌هایشان را تکمیل کنند.

 زلزله‌زده‌ای در شهر سی سخت می‌گوید: من و خانواده ام سوز سرمای زمستان را در چادر و کانکس با مشقت بسیار با درد و رنج فراوان تحمل کردیم امسال هم دومین زمستان است که در چادر و کانکس زندگی می‌کنیم و اگر چنین شرایطی ادامه داشته باشد معلوم نیست که من و خانواده ام و امثال ما و  خانواده‌های دیگر چند زمستان باید در چادر و کانکس زندگی کنیم.

تعدادی از آنهایی که در خانه هایشان ساکن بوده نیز بر این باورند که اگر سپاه به دادشان نمی‌رسید و مقدار آورده‌ای  از خودشان  نداشتند هرگز نمی توانستند خانه‌هایشان را تکمیل کنند و در آن ساکن شوند و اکنون مثل بیشتر مردم مجبور بودند در چادر و کانکس روزگار سپری کنند.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: وعده های توخالی انتظار زلزله زدگان سپاه پاسداران هلال احمر استانداری ستاد بحران تسهیلات ناکافی بلاتکلیفی زلزله زدگان مردم شهر سی سخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۶۱۶۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، جلیل عمادی سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد در نشست هم‌اندیشی این دانشگاه با مسئولان و مدیران دوره متوسطه آموزش و پرورش شهرستان برخوار گفت: فرآیند‌های صحیح استعدادیابی در دوران مدرسه، منجر به شکوفا شدن استعداد‌های نسل جوان در دانشگاه خواهد شد.

وی عنوان کرد: هدایت درست و استعدادیابی‌های اصولی دانش‌آموزان در پایه‌های تحصیلی مدارس، این امکان را به دانش‌آموز خواهد داد تا بر اساس علاقه‌مندی‌ها و استعداد‌های خود بهترین تصمیم را در انتخاب رشته و ورود به دانشگاه داشته باشد.

سرپرست دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت‌آباد خاطرنشان کرد: این دانشگاه با وجود زیرساخت‌های بسیار مناسب آموزشی و پژوهشی و همینطور وجود هسته‌های فناور مرکز رشد، ظرفیت بسیار خوبی برای جویندگان علم، دانش و پژوهش به‌خصوص داوطلبین شهرستان برخوار است.

عمادی با تشریح طرح پویش افزود: دانشگاه آزاد اسلامی با ایجاد طرح پویش شرایط بسیار مناسبی را برای دانشجویان فراهم کرده تا با ورود به دانشگاه آزاد و استفاده از این طرح، علاوه بر رها شدن از دغدغه شهریه، مهارت‌های عملی مورد نیاز رشته خود را نیز فرا گرفته و برای ورود به عرصه اشتغال آماده شود.

وی تبیین کرد: امسال شاهد هستیم شیب داوطلبین ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بسیار زیاد شده و این تهدیدی برای کشور است، چراکه این موضوع بیانگر کمبود مهندس و تکنیسین در آینده خواهد بود و نیاز است مسئولان توجه جدی به این موضوع داشته باشند.

به گزارش آنا، در پایان این نشست مسئولان و مدیران آموزش و پرورش شهرستان برخوار از قسمت‌های مختلف دانشگاه آزاد اسلامی واحد دولت آباد بازدید و از نزدیک با امکانات این دانشگاه بیش از پیش آشنا شدند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • افزایش آمار جمعیت بدمسکن در کشور
  • راستی‌آزمایی یک ادعا !
  • مسکن هایی که بیش از یک دهه به سرانجام نرسیده
  • مسکن هایی که بیش از یگ دهه به سرانجام نرسیده
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • تقدیر از کارگران شهرستان ورامین با حضور مسئولان
  • بازسازی خانه‌های ویران شده در غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد
  • گزارش ایرنا از راستی آزمایی خبر بی‌بی‌سی درباره نیکا شاکرمی
  • یادگاری زلزله در سی‌سخت، نیمه تمام ماندن ۲۷۰ واحد مسکونی
  • پیام مشخص از بازار مسکن؛ جمعیت خانه‌ندار‌ها چه می‌گوید؟