Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-04@11:04:25 GMT

افزایش قیمت سی.ان.جی از امشب

تاریخ انتشار: ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۳۸۴۳۶۵۶

افزایش قیمت سی.ان.جی از امشب

درحالی قیمت سی ان جی از امشب افزایش می‌یابد که به دلیل پایین بودن قیمت بنزین در کشور نباید انتظار داشت تا شاهد رشد مصرف سی ان جی در کشور باشیم. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو صبح امروز شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران در اطلاعیه‌ای نرخ جدید هر کیلوگرم گاز سی ان جی را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است: در راستای اجرای بند ۴ تصویب‌نامه شماره ۱۷۴۱۹۵/ ت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵۵۱۹۶ ه. مورخ ۱۳۹۷/۱۲/۲۵ هیئت محترم وزیران، به‌منظور تامین منابع مالی اجرای الزام‌های ایمنی و هوشمندسازی جایگاه‌های عرضه گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی) و کمک به تعویض مخازن وسایل نقلیه با سوخت گاز طبیعی فشرده (سی‌ان‌جی)، از ساعت ۲۴ امشب (سه‌شنبه، ۳۱ اردیبهشت‌ماه) هر کیلوگرم گاز طبیعی فشرده شده (سی‌ان‌جی) به قیمت ۶ هزار و ۵۶۸ ریال عرضه خواهد شد.

براساس این اطلاعیه شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران، نرخ فروش کنونی سی‌ان‌جی به ازای هر کیلوگرم ۶ هزار ریال است که با اعمال نرخ جدید، افزایش قیمت این سوخت پاک کمتر از ۱۰ درصد خواهد شد و منابع حاصل از افزایش آن نیز صرف اجرای الزام‌های ایمنی و هوشمندسازی جایگاه‌های عرضه گاز و کمک به تعویض مخازن سی‌ان‌جی خودرو‌ها خواهد شد.

افزایش مصرف سی ان جی در گروی افزایش قیمت بنزین

این گزارش حاکی است در طول سال‌های اخیر به دلیل عدم توجه مسئولان دولتی نسبت به این سوخت که جایگزین بنزین است مصرفش در حدود ۲۰ تا ۲۱ میلیون متر مکعب در روز باقی مانده است که این موضوع موجب شده است تا واکنش‌های متعددی را از سوی فعالان این صنعت در پی داشته باشد.

اردشیر دادرس رئیس انجمن صنفی جایگاه داران سی ان جی معتقد است قیمت سی ان جی باید بین ۲۵ تا ۳۰ درصد قیمت بنزین باشد تا تقاضا برای این سوخت وجود داشته باشد و در صورتیکه قیمت بنزین سال‌ها است ثابت باقی مانده نباید انتظار داشت تا مردم به سمت مصرف سی ان جی حرکت کنند.

همچنین برخی از کارشناسان این صنعت مانند محمد رضا ساکت معتقد است تا زمانی که قیمت بنزین برای مردم صرفه داشته باشد به سمت مصرف بنزین حرکت می‌کنند و به دنبال سوخت جایگزین نخواهند رفت.

وی می‌گوید برای آنکه دولت کاری کند تا سوخت سی ان جی نیز جذاب شود باید قیمت بنزین را تعدیل کند تا پس از سال‌ها مصرف سی ان جی رشد کند و حتی به ارقام روزانه ۳۰ میلیون متر مکعب نیز برسد.

با اینحال حمید قاسمی مدیر طرح سی ان جی شرکت ملی پخش در گفتوگویی اعلام کرده است این افزایش قیمت سرانجام به خودرو‌ها و مصرف‌کنندگان سی‌ان‌جی به عنوان کمک برای تعویض مخزن گاز و استانداردسازی خودرو باز می‌گردد.

وی افزایش قیمت سی‌ان‌جی را همانند صندوقی برای پس‌انداز پول صاحبان خودرو‌های سی‌ان‌جی‌سوز توصیف کرد و معتقد است افزایش قیمت سی‌ان‌جی به معنای کسب درآمد جدید برای دولت نیست.

مدیر طرح سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره تناسب بین حامل‌های انرژی توضیح داد: تناسب قیمت بین حامل‌های انرژی، عدد بزرگی نیست، اما به عقیده من دیگر حامل‌های انرژی ارزان هستند.

سیاست غیر قیمتی دولت برای افزایش مصرف سی ان جی.

اما ظاهرا دولت در کنار این افزایش قیمت که از امشب برای سی ان جی محقق می‌شود سعی دارد تا سیاست‌های غیر قیمتی را برای افزایش مصرف سی ان جی در نظر بگیرد از جمله حمایت از متقاضیان دوگانه کردن سوخت خودروهایشان که این کار با اعطای وام ۲.۵ میلیون تومانی انجام می‌شود.

علی گلمرادی عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی می‌گوید: تقریبا ۲۵۰۰ جایگاه CNG در کشور داریم و بر اساس برنامه‌ای که در کمیسیون ارائه شده ۱۲۰ جایگاه دیگر را تا پایان امسال می‌توانیم تکمیل کنیم تا ظرفیت تقریبا ۴۰ میلیون مترمکعب را تامین کنیم.

وی با اشاره به تخصیص وام ۲.۵ میلیون تومانی به خودرو‌ها برای گاز سوز کردن گفت: سیاستی که در دستور کار دولت است تخصیص وام برای گاز سوز کردن خودرو‌ها است تا بتوانیم بخشی از سیستم حمل و نقل و ناوگان عمومی را به سیستم CNG تجهیز کنیم.

به گفته وی در حال حاضر بین ۱۰ تا ۱۵ درصد حداکثر سهم گاز در سبد انرژی است و با توجه به شرایط خاص کشور، این میزان بسیار کمی است، چون بر اساس برنامه‌هایی که در سنوات گذشته داشتیم تاکنون باید حداقل ۷۵ درصد را پوشش می‌دادیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس با اظهار به اینکه در حال حاضر ۴.۵ میلیون خودرو گازسوز داریم که حدود ۲۱ میلیون مترمکعب گاز مصرف می‌کنند، بیان داشت: این میزان گاز مصرفی، جایگزین حدود ۲۱ میلیون لیتر بنزین می‌شود و صرفه جویی قابل توجهی را رقم می‌زند.

وی متذکر شد: از طرفی حدود ۲.۵ میلیون خودرو نیز در سامانه حمل و نقل داریم که ظرفیت و استعداد دارند که گازسوز شوند. از محل این ۲۱ میلیون لیتر صرفه جویی در بنزین، حدود ۱۱ هزار میلیارد باید سرمایه گذاری کنیم که دولت این را بر اساسی کنسرسیومی که برای بانک‌ها دیده و مشخصا بانک پارسیان و پست بانک را تعریف کرده، این توان وجود دارد منتها باید مالکان خودرو هم استقبال کنند.

دو ضامن برای وام ۲.۵ میلیون تومانی

در حالی که بانک‌ها برای اعطای وام کمتر از ۱۰ میلیون تومان باید یک ضامن از متقاضی طلب کنند، اما براساس اخبار رسیده به خبرنگار فارس ظاهرا بانک‌ها برای این وام ۲.۵ میلیون تومانی دو ضامن از متقاضی طلب کرده اند که این موضوع موجب شده است تا اجرای این طرح با کمی اختلال مواجه شود.

حمید قاسمی مدیر سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره آخرین جزئیات اجرای این طرح گفته است: تا کنون استقبال خوبی از این طرح صورت گرفته، اما روند اجرای کار کمی سخت بوده است.

وی با بیان این‌که در حال مذاکره با بانک برای تسهیل شرایط دریافت وام هستیم، اظهار کرد: به دلیل اینکه بانک تقاضای ضامن دوم داشته، فرایند کار پیچیده شده است که اگر بتوانیم این مساله را حل کنیم قطعاً انجام این کار آسان‌تر خواهد شد. البته اکنون نیز کار در حال انجام است، اما به دنبال ایجاد ساز و کاری برای تسهیل کاریم.

مدیر سی‌ان‌جی شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی درباره میزان استقبال و ثبت‌نام‌های صورت گرفته، گفت: تاکنون در سایت www.irngv.ir، یک میلیون و ۱۵۰ هزار نفر ثبت‌نام کردند، اما بر اساس برنامه، تنها به دو میلیون نفر وام تعلق خواهد گرفت که تاکنون با پست بانک برای یک میلیون نفر مذاکره کرده و قرار شده تا بانک رفاه نیز به یک میلیون نفر دیگر وام اختصاص دهد که اکنون در حال رایزنی و مذاکره هستیم.

این گزارش درپایان تصریح می‌کند ممکن است وجود چنین طرح‌هایی موجب استقبال مردم از گاز سی ان جی شود، اما موضوع مهم این است که برای مصرف کننده استفاده از جایگزین بنزین باید صرفه اقتصادی داشته باشد که هم اکنون به دلیل نزدیکی قیمت سی ان جی با بنزین این صرفه اقتصادی وجود ندارد.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: افزایش قیمت سی ان جی افزایش مصرف سی ان جی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۸۴۳۶۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟

به گزارش خبرآنلاین، برخی از ویتامین‌ها مانند آهن، زینک، ویتامین C، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، منیزیم و... بیش از سایر مکمل‌های غذایی، مورد استفاده عموم قرار می‌گیرند. در بسیاری از موارد با داشتن رژیم غذایی سالم و کامل می‌توان ویتامین‌ها و ریز مغذی‌های مورد نیاز را تامین کرد. امروزه به علت سبک زندگی پر استرس و شرایط زندگی متفاوت نمی توان این اقدام را به صورت کامل پیش برد؛ بنابراین استفاده از مکمل‌ها در کنار تغذیه مناسب می‌تواند تغذیه فرد را به خصوص در دوران‌های حساس و خاص مثل بارداری و شیردهی تکمیل کند.

به گزارش فارس، یکی از مهمترین نکات برای استفاده از مکمل های تغذیه ای زمان مصرف آنها است؛ زیرا در صورت استفاده در زمان اشتباه، ممکن است عملکرد ویتامین یا ریز مغذی کاهش پیدا کند.

چه ساعتی چه ویتامینی بخوریم؟

در مصرف ویتامین‌ها اولین چیزی که اهمیت دارد این است که آیا بدن نیاز به این ویتامین دارد یا خیر؟ هر فردی طبق خورد و خوراک و شرایط جسمانی که دارد، ممکن است در یک ویتامینی کمبود داشته باشد. بنابراین بهتر است که هر شخصی در هر سن و شرایطی قبل از استفاده از هرگونه مکمل‌های غذایی با پزشک خود مشورت کرده و در صورت نیاز آزمایش دهد. استفاده به اندازه از ویتامین‌های مورد نیاز بدن می‌تواند کیفیت عملکرد مغز و جسم را افزایش دهد. اما زمان مصرف هر نوع از داروهای ویتامین اهمیت دارد. هر ویتامین را چه ساعتی بخوریم؟

آهن «IRON»: بالاترین میزان جذب آهن با معده خالی است. اما به دلیل اینکه بسیاری از املاح آهن می‌تواند باعث بروز عوارض گوارشی از جمله سوزش سر معده و یا یبوست شود، استفاده از آهن‌های غیر لیپوزومال بهتر است. بنابراین بهتر است این ویتامین همراه با ناهار و یا شام مصرف شود. علاوه بر این گفتنی است مصرف مکمل آهن با لبنیات چای و قهوه تداخل دارد. هم چنین مصرف هم زمان آن با مکمل کلسیم و زینک توصیه نمی‌شود اما در مقابل ویتامین C جذب آهن را بالا می‌برد. بنابراین بهتر است هم زمان با آهن از نوشیدنی‌هایی با مواد غذایی حاوی ویتامین‌C استفاده شود.

منیزیم «Magnesium»: منیزیم به عنوان یک مکمل آرامش‌بخش شناخته می‌شود. این ریز مغذی در کاهش اسپاسم عضلانی و کاهش استرس موثر است. بنابراین بهترین زمان برای مصرف آن شب‌ها نیم ساعت قبل از خواب است.

کلسیم «Calcium»: مصرف این مکمل به دوز آن بستگی دارد. مصرف دوز بالا ۱۰۰۰ - ۸۰۰ میلی‌گرم برای جلوگیری از رسوب در کلیه بهتر است. در این شرایط باید نصف دوز صبح و نصف آن شب مصرف شود. همچنین این ریز مغذی با آهن و نوشیدنی‌هایی نظیر چای و قهوه تداخل دارد. مصرف هم زمان کلسیم با ویتامین‌ C میزان جذب آن را افزایش می‌دهد.

زینک‌«Zinc»: با توجه به اثر زینک بر افزایش متابولیسم، بهترین زمان مصرف آن در معده دو ساعت بعد از صبحانه است. همچنین مصرف زینک با کلسیم و آهن می‌تواند تداخل داشته باشد؛ بنابراین رعایت فاصله زمانی الزامیست.

ویتامین C: ویتامین سی یک آنتی اکسیدان قوی با خاصیت افزایش سطح انرژی است. بهترین زمان مصرف آن صبح‌ها و یا در طول روز است. این ویتامین به علت خاصیت اسیدی که دارد، در صورت مصرف با معده خالی می‌تواند عوارض گوارشی نظیر سوزش سر معده ایجاد کند. در نتیجه اگر با معده پر مصرف شود بهتر است. همچنین این ویتامین محلول در آب است بنابراین می‌توان از آن در دوزهای بالاتر به صورت جوشان استفاده کرد.

ویتامین‌های گروه B: این ویتامین ها همانند ویتامین سی محلول در آب هستند و می‌توانند سطح متابولیسم بدن را بالا برده و انرژی را افزایش دهند. بنابراین بهتر است در طول روز و یا قبل از فعالیت روزانه مصرف شوند. با توجه به عدم عوارض گوارشی لزومی به استفاده همراه با غذا در مورد این دسته از ویتامین‌ها وجود ندارد.

ویتامین‌های A ،E و K: این ویتامین‌ها از دسته ویتامین‌های محلول در چربی هستند. بنابراین جذب آن‌ها با چربی بالاتر می‌رود. بنابراین توصیه می شود این ویتامین‌ها با چرب‌ترین وعده غذایی میل شوند.

ویتامین D: عموماً ویتامین دی در بدن توسط نور خورشید ساخته می‌شود. روز بهترین زمان دریافت ویتامین در بدن است زیرا نورخورشید می‌تابد. بنابراین بهترین زمان مصرف ویتامین دی در روز است. جالب است بدانید که ویتامین دی برعکس ملاتونین در بدن عمل می‌کند. ملاتونین در شب‌ها بیشتر می‌شود و دریافت آن در آن بازه از شبانه روز بهتر است. در حالیکه ویتامین دی را باید در روز دریافت کنید.

امگا ۳«Omega ۳»: با توجه به سرعت پایین متابولیسم چربی‌ها در بدن، مصرف این مکمل مطلقا قبل از فعالیت‌های جسمانی و ورزش توصیه نمی‌شود. در حالی که جذب آن همراه با کم چرب ترین وعده غذایی افزایش می‌یابد.

مصرف بیش از اندازه = مسمومیت

همانطور که مصرف ویتامین می‌تواند باعث بهبود عملکرد بدن شود، استفاده بیش از اندازه از این داروها موجب مسمومیت و عوارض ثانویه خواهد شد. ناراحتی معده، ریزش مو، افزایش خطر ابتلا به سرطان، مشکلات عصبی، خون‌ریزی بیش از حد و... از جمله عوارض استفاده بیش از اندازه و غیر ضروری ویتامین‌ها خواهد بود.

۲۳۳۲۳۳

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1902482

دیگر خبرها

  • مصرف سوخت در ایران ۲ تا ۳ برابر میانگین جهانی است
  • اثرات تورم بر زندگی مردم با اختصاص سهمیه بنزین به نفر خنثی می شود
  • تمرکز بر توسعه سبد سوختی کشور با تکیه بر افزایش مصرف CNG و LPG ضروری است
  • معمای بنزین در ایران
  • بهترین زمان استفاده از ویتامین‌ها چه ساعتی است؟
  • مردم پول ندارند سمند ۲۰ سال پیش را عوض کنند؛ می‌خواهند خودروی برقی وارد کنند؟
  • اظهار نظر یک نماینده؛ سهمیه بنزین در کارت ملی شارژ می‌شود؟
  • از افزایش تراز آب دریاچه ارومیه تا آغاز تولید بنزین از متانول
  • قیمت جدید تخم‌مرغ اعلام شد
  • مصرف روزانه ۸ هزارتن شکر در ۶ ماهه نخست سال